Befektetés

Folyamatos GDP növekedés

Most különösen érdemes lakást vásárolni Magyarországon

Magyarország jelenlegi ingatlanpiaci helyzetének, a legfontosabb trendeknek és a különleges helyszínnek köszönhetően a City Collection lakásai az otthonteremtés és a kiváló befektetési lehetőség egyedülálló kombinációját nyújtják. Az új építésű lakások esetében a belvárosban a jövőben akár nagyobb drágulás is elképzelhető, a fejlesztési telkek fogynak, így a későbbiek során egyre nehezebb lesz az építkezés, alig épülhetnek majd új ingatlanok, a szűk kínálat pedig a már megépült újszerű lakások árait is felfelé lökheti. A hazai lakások még a jövedelem különbségek figyelembe vételével is alacsonyan árazottnak tűnnek európai összehasonlításban....

A válságot követően, 2012 óta az országban ismét növekedésnek indult a GDP, és a tendencia a jóslatok szerint a következő években is kitart. Ezzel párhuzamosan a lakáscélú költések is jócskán megugrottak: 2015 első háromnegyed évében mintegy 50 %-kal emelkedett a lakácélú kölcsönök száma az előző év azonos időszakához képest. Nem csoda, hogy a korábban évekig csökkenő ingatlanpiac ismét virágzásnak indult.

A főváros mindössze két év alatt behozta a válság alatt elszenvedett 17 %-os igatlanpiaci csökkenést, a robbanásszerű növekedés pedig a kitűnő befektetési lehetőségeknek köszönhető. A 2005 óta tartó árnövekedés trendje az előrejelzések szerint a következő 3-4 évben is kitart. Mivel az újépítésű lakások iránti kereslet bőven meghaladja a kínálatot, érthető, hogy miért annyival magasabb az 5-10 éves használt lakások relatív ára, aminek köszönhetően az új lakásba fektetők rövid távon is igen kedvező profitot érhetnek el. Nem beszélve arról, hogy a népszerűségi listákon egyre magasabb helyre törő Budapest négyzetméter árai a kontinens számos nagyváros áraitól messze elmaradnak.

Legjelentősebb fellendülés:
V. és VII. kerület

Újépítésű és jó elhelyezkedésű lakások hiánya a belvárosban

Budapest az elmúlt években Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává vált. A nemzetközi trendeknek megfelelően itt is egyre nagyobb arányban részesítik előnyben a Magyarországra látogatók a lakás, illetve apartmanbérlést a szállodákkal szemben. A számok magukért beszélnek, ráadásul, mivel egyre többen választják a tulajdonukban lévő ingatlan ilyen módon való hasznosítását, a tendencia a hosszú távú bérbeadást választóknak is kedvez. A belváros korlátozott beépítési lehetőségei pedig csak még tovább növelik a legbelsőbb kerületek exkluzivitását – és árait.